JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ett mobilt nätverk för kameran och ett annat för säkerhetskritisk kommunikation där bägge näten använder samma nätverksinfrastruktur. Tekniken kallas network slicing och har demonstrerats av Ericsson tillsammans med den japanska operatören NTT Docomo i ett experimentnät för 5G.

Tanken med skapa virtuella nät, network slicing, är att göra det möjligt för operatörerna att skapa flera parallella mobilnät med samma hårdvara. Idag krävs flera uppsättningar av hårdvaran för att göra det, därmed är det inte praktiskt genomförbart.

De virtuella mobilnäten kan ha olika egenskaper som bandbredd och fördröjning men också skapas och avvecklas vartefter kundernas behov förändras. 

I demonstrationen under mässan 5G Tokyo Bay Summit 2017 användes en robot med en högupplöst videokamera som styrdes över mobilnätet. Videoströmmen som kräver hög bandbredd gick via ett av de virtuella näten till ett datacenter där bilderna analyserades i realtid. Utgående från resultaten genererades styrsignaler som transporterades av det andra virtuella nätet till roboten.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus