JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 11 juli 2020 VECKA 28

Under sommaren har den tyska distributören Conrad kompletterat sitt utbud av komponenter med mönsterkort. Det är belgiska Eurocircuits som står för det praktiska och tjänsten utlovas vara så snabb som ner till en dag och ha en support som aldrig stänger.

Eurocircuits är en belgisk mönsterkortstillverkare som nischat in sig på prototyper och småserier. Företaget har fabriker i Tyskland och Ungern liksom i Indien. Den senare hanterar lite större volymer.

För Conrad innebär samarbetet att distributören får ett mer komplett utbud. Kunderna kan snabbt beräkna kostnaden för mönsterkorten och beställa dem på samma gång som komponenterna.

Det är dock inte lika rättframt att beställa mönsterkort som komponenter så för att minska risken för fel i korten finns designreglerna tillgängliga för nedladdning liksom en desigregelkoll som tittar igenom CAD-filen och jämför den med reglerna.

Det går att beställa prototypkort utan lödmask eller silkscreen för snabb konceptverifiering men också kompletta kort för blyfri lödning med upp till 16 lager. 

Förutom vanliga hårda kort finns ”flex-to-install”, kort för rf-tillämpningar och enskiktigt isolerat metallunderlag för hög effekt. Conrad kan dessutom leverera oramade rostfria stenciler till mönsterkorten.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)