JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Öppet hus hos Lunds lilla elbil

Lördag den 2:a september är det öppet hus hos Uniti med avtäckning av den nya prototypen och kick-off för den nya gräsrotsfinansieringskampanjen.

Uniti har väckt mycket uppmärksamhet. Inte bara för formgivningen och för att den första finansieringsrundan skedde genom gräsrotsfinansiering, utan också för att gänget bakom elbilen till största delen består av unga människor utan erfarenhet av bilindustrin men med hög ambition och nya idéer om hur bilen ska utformas. Det är entusiasm och okonventionella metoder som driver företaget framåt.

Den andra september ska företaget avtäcka den slutgiltiga designen av karossen som byggs i kolfiber för att bli så lätt och stark som möjligt. Dessutom kommer besökarna på det öppna huset att kunna provköra bilen med hjälp av VR-teknik. Fika utlovas liksom en elektronikstation för barnen.

Uniti planerar också för en andra finansieringsrunda via gräsrotsfinansiering. Den här gången via brittiska Seedrs där man kan satsa så lite som 10 pund. Hur mycket pengar företaget siktar på är inte känt men förra gången blev det 12 miljoner kronor. 

Elektroniktidningen skrev en längre artikel om Uniti så sent som i maj (länk).

Mer information och kostnadsfri anmälan hittar du här: (länk)

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)