JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 1 december 2021 VECKA 48

Genom att koppla upp allt från lastpallar till lödugnar går det att effektivisera tillverkningen och därmed öka konkurrenskraften. Mässan Elmia Subcontractor bjuder på ett inspirationstorg där bland annat Husqvarna och Cybercom visar hur de drar nytta av tekniken.

– Ambitionen är att de som besöker inspirationsarenan ska se möjligheterna i ett eget perspektiv och därefter besöka utställarna som kan leverera tjänsterna. Tillsammans kan de börja spåna hur Internet of Things kan användas i den egna verksamheten, säger Magnus Mörstam.

Han arbetar på det statliga forskningsbolaget Rise som koordinerar satsningen.

Inspirationsarenan visar produkter från flera branscher där den uppkopplade tekniken har använts för att öka kundvärdet. Det handlar om allt från att effektivisera en process till att addera ett mervärde till en produkt, men också att visa hela vägen hur produkten omvandlats till en ny affärsmodell.

Två av produkterna kommer från Husqvarna. Det är den självgående gräsklipparen med tillhörande tjänsten Automower Connect och Battery Box som Elektroniktidningen skrev om i april (länk).

Mässan pågår mellan 14:e och 17 november i Jönköping (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus