JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson talar om det nätverkade samhället

Ericsson research är en av huvudtalarna på konferensen Embedded Conference Scandinavia (ECS) i november. Elena Fersman ska berätta om det så kallade Networked society som uppstår i mötet mellan alla de väsensskilda branscher som nu kopplar upp sina produkter på Internet.

De kompletta konferensprogrammet för ECS 2017 släpps först i mitten av september. Men i början av augusti fick vi veta att Microsoft var en av huvudtalarna. Nu avslöjar ECS att också Ericsson kommer att inta podiet.  

Elena Fersman är forskningsledare inom maskintelligens på Ericsson Research. Hon talar under rubriken “The Networked Society” – de system av system som kopplar ihop människor och maskiner olika sätt. 

Branscher som fordon, hälsa, verktyg, transport, hemunderhållning och jordbruk finns bland de som blir alltmer uppkopplade och därmed skapar flera olika nya affärsmöjligheter. 

Elena Fersman

– Universell uppkoppling öppnar möjligheter till värdeskapande över hela samhället. Särskilt företag kan dra stor nytta av denna omvandling, skriver Ericsson i en presentation.  

The Networked Society kräver att stora mängder data och information från många heterogena enheter måste analyseras, kombineras och hanteras på ett säkert sätt. 

– Det skapar en komplexitet som går långt utöver vad vi människor är kapabla att hantera. 

Föredraget kommer att ge flera exempel på sådana komplexa system – från telekomnät till smarta städer – och presentera de viktigaste teknikerna för hantering och drift av sådana system. 

Föredraget ska också beröra kunskapsrepresentation, semantisk interoperabilitet i olika domäner och maskinintelligens.

Elena Fersman är adjungerad professor i Cyber-Physical Systems på KTH. Hennes nuvarande forskningsintressen ligger inom modellering, analys och hantering av programvaruintensiva intelligenta system som tillämpas på 5G och IoT.

Embedded Conference Scandinavia har i år cirka 80 utställare och räknar med runt 2000 deltagare under två dagar på Kistamässan i Stockholm.

– I år har intresset för utställningen varit rekordstort och platserna är nu nästan slutsålda, skriver ECS i ett pressmeddelande.

– Inget tidigare år har vi varit tvungna att tacka nej till så många presentationsbidrag till programmet. 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)