JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ledtiderna drar iväg

Än är det för tidigt att prata om allokering men helt klart är att den globala högkonjunkturen gör att ledtiderna för komponenter drar iväg.

I det senaste nyhetsbrevet från distributören Avnet Silica är de flesta trendpilar ilsket röda och pekar uppåt. Företaget skriver att trots att det varit sommar och semester i Europa så blir det allt svårare att få tag på komponenter. Dessutom går halvledarfabrikerna redan på högvarv så det finns väldigt liten outnyttjad kapacitet att sätta in för att lindra problemet.

Än har priserna inte påverkats i någon högre grad, bortsett från minnen. Avnet Silica har fyllt på lagren lite extra och uppmanar sina kunder att fundera på vad de behöver de kommande tio månaderna och sedan lägga beställningar.

Tongångarna är likartade från kontraktstillverkaren Orbit One som flaggar för att det snart kan bli riktigt tufft.

– Det finns indikationer på att vi är på väg in i samma allokeringssituation som i början av 2000-talet. Hamnar vi i allokering så hjälper inte prognoser utan då är det fokus på att köpa hem och lägga material på lager tidigt, säger Marcus Gunnebrant i Orbit Ones senaste nyhetsbrev.

Precis som hos Avnet Silica är rådet till kunderna att fundera på behovet för det kommande året och sedan fylla upp lagren.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)