JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Acando köper norsk FPGA- och embeddedexpert

Det svenska konsultbolaget Acando köper norska Bitvis. Företaget arbetar med FPGA-utveckling och programmering av inbyggda system. Ingen köpeskilling uppges.

Bitvis grundades så sent som 2012 och har tjugo anställda varav elva arbetar med FPGA-design, åtta med mjukvara för inbyggda system och en är säljare.

Företaget har också ett eget verktyg för verifiering av FPGA:er, som är ett tidskrävande steg i utvecklingsarbetet. Beroende på komplexitet kan det ta hälften av tiden.

– Trots det är många FPGA:er alltför dåligt testade. Det finns med andra ord stor potential att förbättra både kvalitet och utvecklingstid med bättre verifieringmetodik, skriver Bitvis vd Espen Tallaksen i ett email till Elektroniktidningen.

För den som besökt konferensen FPGA World är han troligen ett bekant ansikte.

Espen Tallaksen

– Jag har presenterat de senaste fem åren.

Det handlar om testbänken UVVM  som ursprungligen togs fram för eget bruk men som lanserades som en produkt för ungefär ett och ett halvt år sedan.

– Vi har många projekt där kvalitet är viktigt, och effektiv utveckling är alltid bra, skriver Espen Tallaksen.

Idag är verktyget open source och företaget kör utbildningar på det.

Med köpet av Bitvis får Acando cirka 300 anställda i Norge. Totalt har företaget 1700 anställda i fem länder. Koncernen omsatte över 2 miljarder kronor i fjol och är noterat på Stockholmsbörsen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)