JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson ska göra asicar i Austin 

Austin är inte bara huvudstad i Texas utan också ett snabbt växande nav för teknikföretag. Förutom halvledarjättar som NXP, Cirrus Logic och Samsung finns bland annat test- och mätföretaget National Instruments i staden. Nu startar Ericsson ett utvecklingscenter för asicar till den kommande 5G-standarden i Austin.

Ambitionen är att den nya utvecklingsenheten ska vara igång före årsskiftet och att det ska finnas uppåt 80 anställda nästa år. Det handlar framförallt om asickonstruktörer som i samarbete på grupperna i Sverige och Kina ska ta fram kretsar för 5G-standarden.

Att Ericsson valt Austin är naturligt med tanke på att staden en gång var hemvist för Motorolas halvledarverksamhet med två CMOS-fabbar.

Delar av det finns kvar i form av NXP (som köpte Freescale) men även Cirrus Logic. Samsung driver sedan länge en jättelik CMOS-fabb i staden.

I Austin finns också huvudkontoret och större delen av test- och mätföretaget National Instrument plus många uppstartsföretag inom teknikområdet. Dessutom är staden varje år värd för filmfestivalen SXSW South by Southwest med tungt teknikinnehåll.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)