JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. H&D Wireless tar in 24 miljoner

Svenska H&D Wireless – som utvecklat en wifi-plattform som smidigt kopplar ihop prylar med Internet, hela vägen till en molnserver och mobilappar – har beslutat om en nyemission som tillför 24 miljoner kronor. Pengarna ska främst användas för utvecklingsprojekt inom tillverkningsindustrin, men också för en planerad börsintroduktion.

Det handlar om en företrädesemission, med start nu på fredag. Redan innan start har företaget mottagit garantier och teckningsförbindelser motsvarande 97 procent av emissionsbeloppet på 24 miljoner kronor.

Pengarna ska användas till expansion samt introduktion på Nasdaq First North.

Expansionsplanen berör främst affärsenheten Enterprise, med sikte på tillverkningsindustrins. Basen är den egenutvecklade molnplattformen Griffin Enterprise Positioning System, GEPS, som ska bana väg för realtidsövervakning av tillverknings- och distributionsflöden.

– I Norden bedömer vi marknadens storlek till 3–6 miljarder kronor och vår ambition är att bli marknadsledande i Norden på denna nya expansiva marknad, där det idag inte finns många aktörer, säger Pär Bergsten, vd på H&D Wireless, som han även grundat.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus