JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cybaero fyller vakans

Linköpingsföretaget Cybaero, som utvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar, har under de senaste åren kantats av exportproblem, insideraffärer, minusresultat samt justeringar i ledningen. Idag intar Johan Ahlström vd-stolen, för att försöka styra skeppet i rätt riktning.

– Vi är övertygade om att Johan Ahlström med sin kompetens och gedigna erfarenhet är rätt person att leda Cybaero till ökad försäljning och lönsamhet, säger Michael Auerbach, Cybaeros styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Det har varit turbulent i toppen på Cybaero på senare tid.

I augusti förra året fick företagets finanschef Mikael Smith tillfälligt ta över vd-posten, sedan Rolf Schytt lämnat vd-jobbet för att istället koncentrera sig på att expandera företagets affärsområde Cybaero air.

Då hade Rolf Schytt hållit i rodret bara lite drygt ett år, efter att Mikael Hult lämnat. Mikael Hult var i sin tur vd från 2004 till 2010, styrelseordförande mellan 2010 och 2013, samt vd från 2013 fram till att Rolf Schytt tog över.

Så började 2018 med ytterligare ett avhopp i företagsledningen. Mikael Smith lämnade företaget. Beskedet gav eld i baken på styrelsen som nu utnämnt Johan Ahlström till ny vd, med start idag.

Johan Ahlström är 48 år och civilingenjör från Linköpings universitet. Han har arbetat med affärsutveckling och förändringsarbete i ett antal företag.

Närmast kommer Johan Ahlström från rollen som arbetande styrelseordförande i bland annat aluminiumverktygtillverkaren Premould, där han under sin tid ökat vinstmarginalen från 2,9 till 19,4 procent, och omsättningen med 50 procent. Just detta påpekar Cybaero i ett pressmeddelande, vilket också tydligt visar vad företaget förväntar sig av sin nya ledare.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)