JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. På onsdag släpps Handboken!

Den ska hjälpa allt från inköpare på produktägande företag till utvecklare och tillverkare att prata samma språk och därmed undvika missförstånd samtidigt som kvaliteten på slutprodukten blir högre. På onsdag släpps den första versionen av "Smartare Elektronikhandboken - kommunicera lätt och rätt med dina partners!".

– Det är många nya aktörer som kommer in i värdekedjan med innovationer från helt nya verksamheter. Det gör handboksprojektet extra aktuellt.

Det sade Maria Månsson, ordförande i Smartare Elektroniksystems Värdekedjaråd till Elektroniktidningen i höstas i samband med att den preliminära versionen lanserades (länk).

Nu är den färdiga versionen klar, och firas med ett releaseparty på onsdag. Handboken kommer att finnas både i tryckt version och som PDF att ladda ner från innovationsprojektet Smartare Elektroniksystems hemsida.

Genom att följa riktlinjer, använda mallar och checklistor i handboken ska beställningen bli rätt redan första gången. Därmed kommer leveransen snabbare och med önskad kvalitet vilket ger många konkurrensfördelar.

Det praktiska arbetet har gjorts av experter från Eskilstuna Elektronikpartner, Frikab, Inission, Note, NCAB, Orbit One, Atlas Copco, Mycronic, Elektronikkonsult, Prevas, ÅF, Acreo, Swerea och Svensk Elektronik. Tillsammans har de lagt mellan 800 och 1000 timmar på att ta fram den 60-sidiga handboken, ett arbete som varit helt ideellt.

Det finns redan ett beslut om att vidareutveckla handboken med en andra version, men första ska den första firas.

Mer information och anmälan här: (länk)
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)