JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det blir Ericssons forskningschef Sara Mazur som inviger branschmässan SEE den 24 april. Hon deltar också i den efterföljande paneldebatten med digitalisering och industri 4.0 som tema.

Scandinavian Electronics Event eller kort och gott SEE går av stapeln vartannat år på Kistamässan och är en mötesplats för elektronikbranschen. I skrivande stund är 147 utställare registrerade och senast det begav sig kom 4073 besökare.

Efter invigningen får Sara Mazur sällskap på scenen av fyra herrar. Det är branschföreningen Svensk Elektroniks ordförande Mikael Joki, programchefen för Smartare Elektroniksystem Magnus Svensson, fordonsveteranen Kent Eric Lång och programchefen för Medtech for Health Reidar Gårdebäck.

Temat är ”Förutsättningar i Sverige för elektronikindustrins tillväxt- en grundbult för digitalisering för framtiden.” Precis som de senaste gångerna är Lennart Persson moderator.

Nytt för i år är att de tre dagarna fått varsitt tema: Fordon, Innovation och Medtech. Detta avspeglas i mer än 50 presentationer på de tre scenerna. Salah Hadi från Autoliv är huvudtalare på fordonsdagen den 24 april. Han berättar om "Innovativa kamerasystemslösningar för bilar, nu och framtiden".

Onsdagen ägnas åt innovationer och huvudtalare är Mårten Skogö, medgrundare av ögonföljningsföretaget Tobii.

SM i handlödning avgörs torsdagen den 26 april med fyra deltävlingar. Uppgiften är att på kortast möjliga tid löda av ett antal komponenter på ett mönsterkort och därefter ersätta dessa med nya komponenter. 

På SEE kommer det att finnas en hundra kvadratmeter stor yta inriktad på elektronik och skapande kallad Electronic Space. Det är en arena för tävlingar, uppdrag och aktiviteter som drivs av den ideella föreningen Incido. Deltagarna arbetar i team och kommer både från gymnasie- och högskolor. 

I entrén hittar du Showcase Sweden, en specialutställning för unga som lyfter innovativa lösningar och framtidsfrågor. Bland deltagarna i år finns Vetenskapens hus, Högskolan i Borås, Sensible Solutions, Fourlight och Hands-on Science. Tanken bakom Showcase Sweden är att ge gymnasieungdomar en chans att upptäcka möjligheterna i elektronikbranschen.

Den 25 april bjuder SEE på en särskild temadag för lärare liksom studie- och yrkesvägledare (SYV) som besöker mässan för att lära och inspireras.

Hela programmet och kostnadsfri entrébiljett hittar du på www.see-event.se
 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)