JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Minnestillverkaren SK Hynix – världens tredje största halvledartillverkare – har infört ett årlig tävling som belönar misslyckanden. Sydkoreanen hoppas därmed skapa en positiv företagskultur.

SK Hynix rider på en minnesvåg. Förra året växte omsättningen med dryga 81 procent. Därmed tog företaget två kliv uppåt i rankinglistan över världens största halvledarföretag – från position fem till tre.

Bakom framgången ligger det rådande suget efter minneskretsar. Även Samsung och Micron rycktes med av fjolårets minnesboost. I år och nästa är väntas dock priset på minnen, även 3D-versioner, dyka och Hynix ser sig tvingat att hitta sätt att hålla kvar sin starka position.

Sydkoreanen menar att en pusselbit i detta är att lära av misstag. Därför har företaget instiftat ett pris som belönar personalens bästa forskningsidéer – idéer som dock inte nått ända fram till kommersialisering.

”Problemlösning och medarbetares vilja att stå upp för sin sak är viktigt för att kunna utveckla innovativ halvledarteknik”, skriver vd Park Sung-wook, i ett pressuttalande.

Enligt företaget har tävlingen registrerat 250 bidrag. Här ingår allt från halvledardesign, -material och -processer till hantering av produktionslinor och utrustning.

Dessa ”misslyckanden” ser företaget nu som en viktig egendom som ska bevaras i en databas för framtida behov.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus