JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Brittiska TT Electronics köper likaledes brittiska Stadium Group. Därmed byter Stadiums konstruktionscenter i Kista ägare. Den svenska enheten byggdes upp för två år sedan av antennexperter från tidigare Allgon. Kistaenheten har huvudansvar för affärsområdet ”connectivity” och fokuserar på trådlös uppkoppling.

Nu är det klart att TT Electronics köper Stadium Group för drygt 45,8 miljoner brittiska pund.

TT Electronics har huvudkontor i brittiska Woking och 4 800 anställda på 27 platser världen över. Verksamheten är indelad i tre huvudområden: globala tillverkningslösningar, kraftelektronik samt sensorer och specialkomponenter.

Stadium Group erbjuder i sin tur EMS-tjänsten liksom koncept- och produktkonstruktion. Företaget har fyra konstruktionscenter som tillsammans täcker in de tre affärsområdena: uppkoppling. kraft och HMI. I Sverige ligger huvudansvaret för trådlös uppkoppling, främst mobilt, M2M och IoT.

– Jag är glad att välkomna Stadiums anställda och kunder till TT-familjen. Stadium för med sig komplementära tekniker, inklusive erbjudan inom uppkoppling, inom branscher som vi redan känner väl, säger Richard Tyson, vd för TT Electronics, i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa ett reportage om verksamheten i Kista (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus