JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei och ZTE möter mer motstånd i USA

Den amerikanska regleringsmyndigheten FCC vill förhindra att även mindre operatörer köper utrustning från länder som kan utgöra ett hot om landets säkerhet. Om förslaget går igenom innebär det ytterligare ett hinder för framförallt Huawei och ZTE på den amerikanska marknaden.

FCC pekar ut dolda bakdörrar i routrar, switchar och annan nätverksutrustning som en väg för utländska makter att injicera virus och annan skadlig kod plus att det ger möjlighet att stjäla användardata eller spionera på amerikanska företag.

Myndigheten har dock inte makten att bestämma vilka företag som får sälja till de amerikanska operatörerna men vill istället nyttja sitt inflytande över de statliga subventioner som mindre operatörer kan ta del av för att stänga ute icke önskvärda leverantörer. Det handlar om fördelningen av de åtta miljarder dollar som finns i Universal Service Fund (USF).

Även om inga företag pekas ut i beslutet som publicerades igår handlar det framförallt om Huawei och ZTE. Dessa är redan portade hos de större operatörerna AT&T, Verizon, Sprint och T-Mobile.

Nu vill FCC ha in synpunkter på förslaget (länk) innan det kan vinna laga kraft.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)