JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Digitala SIM-kort, även kallat eSIM, gör det enklare att administrera mobilabonnemang. Men det amerikanska justitiedepartementet misstänker att det också kan användas för att låsa in abonnenterna. Branschorganisationen GSMA har därför stoppat utvecklingen av det nya och globalt gångbara eSIM-kortet.

Enligt medieuppgifter är det AT&T, Verizon och branschorganisationen GSMA som anklagas för att skapa en standard som hindrar abonnenterna att byta operatör. GSMA medger i ett pressmeddelande att funktionen är den del av den nya standarden för eSIM men påpekar att en inlåsning måste godkännas av abonnenten och brukar vara kopplad till erbjudanden om subventionerade mobiler.

Hur som helst har det amerikanska justitiedepartementet inlett en granskning vilket fått GSMA att stoppa utvecklingen av det nya SIM-kortet. 

eSIM är tänkt att förenkla operatörerna administrationen av SIM-kort genom att ersätta fysiska SIM-kort med mjukvara. eSIM fungerar både för mobiler men behövs framförallt för den snabbt växande skaran av uppkopplade IoT-noder.
 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus