JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas storsatsar på medtek

Idag står affärsområdet Life Science för cirka 20 procent av teknikkonsulten Prevas omsättning. Framåt ska den andelen öka genom en dedikerad satsning.

– Vi genomför nu en fokuserad satsning inom Life Science med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftigt öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson, ansvarig för produktutveckling på Prevas i ett pressmeddelande.

Prevas har under lång tid levererat produkter och tjänster med inriktning mot utveckling av medicinsk utrustning och diagnostik, liksom automatiserad produktion av läkemedel och instrument.

På företagets så kallade Center of Excellence inom Life Science arbetar runt 150 ingenjörer och experter, och kontoret i Sundbyberg, i Stockholm, är certifierat enligt ISO13485.

För tillfället står Life Science för runt en femtedel av företagets omsättningen. På kundlistan finns storföretag som GE Healthcare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, Hemocue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care, liksom mindre företag som Quickcool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara, skriver företaget i pressmeddelandet.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)