JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 8 december 2021 VECKA 49

Idag står affärsområdet Life Science för cirka 20 procent av teknikkonsulten Prevas omsättning. Framåt ska den andelen öka genom en dedikerad satsning.

– Vi genomför nu en fokuserad satsning inom Life Science med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftigt öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson, ansvarig för produktutveckling på Prevas i ett pressmeddelande.

Prevas har under lång tid levererat produkter och tjänster med inriktning mot utveckling av medicinsk utrustning och diagnostik, liksom automatiserad produktion av läkemedel och instrument.

På företagets så kallade Center of Excellence inom Life Science arbetar runt 150 ingenjörer och experter, och kontoret i Sundbyberg, i Stockholm, är certifierat enligt ISO13485.

För tillfället står Life Science för runt en femtedel av företagets omsättningen. På kundlistan finns storföretag som GE Healthcare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, Hemocue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care, liksom mindre företag som Quickcool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara, skriver företaget i pressmeddelandet.

 

MER LÄSNING: