JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 9 juli 2020 VECKA 28

Idag står affärsområdet Life Science för cirka 20 procent av teknikkonsulten Prevas omsättning. Framåt ska den andelen öka genom en dedikerad satsning.

– Vi genomför nu en fokuserad satsning inom Life Science med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftigt öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson, ansvarig för produktutveckling på Prevas i ett pressmeddelande.

Prevas har under lång tid levererat produkter och tjänster med inriktning mot utveckling av medicinsk utrustning och diagnostik, liksom automatiserad produktion av läkemedel och instrument.

På företagets så kallade Center of Excellence inom Life Science arbetar runt 150 ingenjörer och experter, och kontoret i Sundbyberg, i Stockholm, är certifierat enligt ISO13485.

För tillfället står Life Science för runt en femtedel av företagets omsättningen. På kundlistan finns storföretag som GE Healthcare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, Hemocue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care, liksom mindre företag som Quickcool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara, skriver företaget i pressmeddelandet.

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)