JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Darja Isaksson blir generaldirektör för Vinnova. Hon har konsult och digital strateg på cv:t och tar över efter Charlotte Brogren, som lämnade posten i höstas.

När Charlotte Brogren tog ledningen på innovationsmyndigheten Vinnova år 2009 var det med en bakgrund som ansvarig för robotutvecklingen vid ABB. Den här gången blir det en ledarprofil utan industriförankring.

Darja Isaksson tillträder sin befattning den 20 augusti i år. Närmast kommer hon från rollen som konsult och digital strateg.

På LinkedIn presenterar hon sig själv med orden: ”Entrepeneur, speaker, advisor, change agent, creative being, global citizen, curious, connected & concerned.”

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Darja Isaksson sitter sedan drygt tre år med som ledamot för det nationella innovationsrådet och sedan ett drygt år i regeringens digitaliseringsråd.

Regeringen utser generaldirektör för Vinnova. Förordnandet gäller under sex år.

 

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus