JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 31 maj 2020 VECKA 22

Svenska Sivers IMA:s bidrag är industribäst. Det anser IEEE inför det årliga eventet IEEE Radio Frequency Integrated Circuit (RFIC) symposium. Halvledarföretag som Intel, Texas Instruments, Qualcomm, Samsung och Infineon får se sig slagna.

– För en månad sedan var vi väldigt stolta att vårt papper var bland de tio bästa från industrin inför detta event. Vi var hedrade att bli utvalda bland jättarna inom RFIC-industrin, där de bästa bidragen kom från Texas Instruments, Intel, Northrop Grumman, Huawei, Samsung, Infineon och Global Foundries, säger Anders Storm, vd på Sivers IMA i ett pressmeddelande.

När eventet drog igång i går morse svensk tid tog den svenska millimetervågspecialisten ytterligare en seger. Företagets forskningsbidrag valdes ut som nummer ett av IEEE inför symposiet, som klassas som världens främsta konferens med fokus på RFIC-teknik.

Det svenska pappret är baserat på företagets forskning och utveckling av en transceiver för 60 GHz-bandet som är kompatibel med WiGig/802.11ad. Med tekniken siktar företaget på trådlös infrastruktur för data- och telekomtillämpningar.

– Det är förstås ett enormt erkännande att vi gör WiGig-chipset som anses vara toppmoderna och även förstklassiga inom industrin, konstaterar Anders Storm i pressmeddelandet.

IEEE-eventet pågår just nu i Philadelphia, USA. I eftermiddag (10.10 på förmiddagen lokal tid) ska Sivers IMA presentera sitt hyllade konferensbidrag ”A 57-71 GHz Beamforming SiGe Transceiver for 802.11ad-Based Fixed Wireless Access”.

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)