JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IEEE hyllar Sivers IMA:s insats

Svenska Sivers IMA:s bidrag är industribäst. Det anser IEEE inför det årliga eventet IEEE Radio Frequency Integrated Circuit (RFIC) symposium. Halvledarföretag som Intel, Texas Instruments, Qualcomm, Samsung och Infineon får se sig slagna.

– För en månad sedan var vi väldigt stolta att vårt papper var bland de tio bästa från industrin inför detta event. Vi var hedrade att bli utvalda bland jättarna inom RFIC-industrin, där de bästa bidragen kom från Texas Instruments, Intel, Northrop Grumman, Huawei, Samsung, Infineon och Global Foundries, säger Anders Storm, vd på Sivers IMA i ett pressmeddelande.

När eventet drog igång i går morse svensk tid tog den svenska millimetervågspecialisten ytterligare en seger. Företagets forskningsbidrag valdes ut som nummer ett av IEEE inför symposiet, som klassas som världens främsta konferens med fokus på RFIC-teknik.

Det svenska pappret är baserat på företagets forskning och utveckling av en transceiver för 60 GHz-bandet som är kompatibel med WiGig/802.11ad. Med tekniken siktar företaget på trådlös infrastruktur för data- och telekomtillämpningar.

– Det är förstås ett enormt erkännande att vi gör WiGig-chipset som anses vara toppmoderna och även förstklassiga inom industrin, konstaterar Anders Storm i pressmeddelandet.

IEEE-eventet pågår just nu i Philadelphia, USA. I eftermiddag (10.10 på förmiddagen lokal tid) ska Sivers IMA presentera sitt hyllade konferensbidrag ”A 57-71 GHz Beamforming SiGe Transceiver for 802.11ad-Based Fixed Wireless Access”.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)