JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 25 januari 2020 VECKA 04

För att underlätta utvecklingen av självkörande fordon behöver testerna standardiseras. Den svenska testanläggningen Astazero ska tillsammans med en amerikansk och en sydkoreansk anläggning ta sig an uppgiften.

– Astazeros deltagande i partnerskapet är ett kvitto på den svenska kompetensen vad gäller automatiseringen av transportsystemet, säger testbanans vd Peter Janevik i ett pressmeddelande.

Den svenska testanläggningen ska samarbeta med American Center for Mobility och K-City i Sydkorea. Dessutom kommer Center of Excellence for Testing and Research for AVs - NTU  i Singapore att delta i vissa aktiviteter.

Deltagarna ska träffas halvårsvis för att utbyta testuppdateringar, ta itu med områden av ömsesidigt intresse som rör riskhantering, implementeringsmiljöer och datainformationsverktyg.

– Internationellt samarbete mellan testanläggningar kommer ge svensk industri och forskning större möjligheter att testa och verifiera i realistiska testmiljöer, samt ge en gemensam harmoniserad ram för att påskynda säkerhets nytta av AVteknik, säger testbanans teknikchef Monica Ringvik.

Astazero ägs av forkningsinstitutet Rise tillsammmans med Chalmers. Anläggningen har ett antal testmiljöer som ett stadsområde, en flerfilig väg, ett mångsidigt höghastighetsområde och en landsväg. Var och en representerar typiska miljöer som är viktiga för forskning och utveckling inom området för automatiserade fordon och aktiv säkerhet.

Med tillgång till egna kommunikationsnät inklusive 5G, kunskap om fordons set-up och sensorer och med en flexibel och verklig infrastruktur fungerar Astazero som forskningspartner till industrin, akademi, institut och myndigheter.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)