JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Järfällaföretaget Midsummer, som tillverkar produktionslinor för lätta och flexibla tunnfilmssolceller, höjer produktionstakten. Sedan nyår har företaget anställt 30 personer, däribland Sven Pettersson som tar plats som produktionschef. Han kommer närmast från Saab.

År 2017 var ett kanonår för Midsummer. Intäkterna ökade till 115 miljoner kronor från 59 miljoner året innan, som i sig också var ett kanonår.

Duo, Midsummers system för snabb tillverkning av tunnfilmssolceller.

I år ser det också bra ut. Företaget säger sig uppleva ett ökat globalt intresse för sina egenutvecklade system, kallade Duo, som används för snabb, helautomatisk tillverkning av CIGS-solceller (koppar-indium-gallium-selenid).

För att möta behovet har företaget ökat personalstyrkan med närmare 70 procent, till 75 personer. Sven Pettersson börjar som produktionschef med start i morgon, den 21 augusti.

– Som ny produktionschef kommer Sven att med sin kunskap och erfarenhet inom logistik, inköp och produktionsplanering vara ett bra tillskott nu när vi ämnar växla upp vår produktionstakt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter, säger Sven Lindström, vd på Midsummer i ett pressmeddelande.

Sven Pettersson har en lång erfarenhet inom logistik, inköp och produktionsplanering. Genom åren har han bland annat ansvarat för logistik och inköp på försvarsindustrikoncernen Saab, liksom på Strålfors och Aerosol Scandinavia.

I juni i år listades Midsummers aktier på Nasdaq First North. I samband med det genomförde företaget en nyemission på cirka 100 miljoner kronor – pengar som bland annat ska användas för att öka produktionskapaciteten med fyra gånger, till cirka 40 Duomaskiner per år.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)