JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TSMC leder som leverantör av 7 nm

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) blir ensam tillverkare av Apples mobilprocessor A13 under nästa år, liksom det varit för A13:s föregångare ända sedan 2016. Det är ett av många viktiga kontrakt för 7 nm-tillverkning som TSMC vunnit just nu.

TSMC forsätter att dominera marknaden som kiselsmedja. 56 procent – räknat i dollar – av kretsar som konstruerats av företag utan egen tillverkning, skickades för tillverkning hos TSMC under första halvåret i år. Det kallas för pure-play-marknaden. Digitimes uppskattar att de 56 procenten kommer att stiga till 60 procent nästa år.

Det är nu känt via källor i branschen att TSMC säkrat tillverkningskontrakt för en av de mer lukrativa av dessa kretsar, Apples Armprocessorer, även under nästa år. TSMC väntas också få tillverka 7 nm-kretsar för bland annat AMD, Huawei, Mediatek, Nvidia och Qualcomm. 

Enligt samma källor kommer TSMC att bli först med en fungerande EUV process, och detta i 7 nm.

Konkurrenten Globalfoundries mislyckades med sin 7 nm-process. Konkurrenten Samsung har endast fått 7 nm-order från sig själv och från Qualcomm.

Källa. Digitimes

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus