JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Svenska Mtek Industry har tecknat ett fördjupat samarbetsavtal med ABB. Tanken är att Mtek ska utveckla mjukvara till Yumi, som gör roboten ännu bättre på att montera små delar i produktionen.

Mtek Industry utvecklar realtidslösningar för kollaborativ produktion – både mjukvara och hårdvara. Företaget fokuserar främst på adaptiv automation, där det handlar om att hantera små delar.

Mtek och ABB har haft god relation under lång tid. För knappt ett år sedan skrev Elektoniktidningen exempelvis om det produktionstekniskt centrum kring ABB-roboten Yumi som Mtek då höll på att dra igång på hemorten Alfta (länk).

Det färska avtalet med ABB innebär att Mtek ska studera Yumi ytterligare. Det ska ske i företagets så kallade 4ZERO-lösning, i samband med att Mtek även utvecklar egna mjukvarukomponenter för detta.

– Mtek adresserar det snabbväxande tillämpningsområdet att sätta samman små delar i kombination med en ökad användning av robotar, som en del av en standardiserad OEM-lösning, konstaterar Joakim Rosenqvist, globalt ansvarig på ABB i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Mtek har stark branschspecifika erfarenheter och överträffar detta med en djup kunskap inom mjukvaruutveckling. Jag är glad att vi kan hantera detta växande segment tillsammans.

Mteks 4ZERO är en skalbar och robust produktionslösning, som Yumi redan är en väsentlig del av. Den ger kompletta robotceller som inkluderar full spårbarhet, åtkomstkontroll och materialhantering. Allt baserat på en beprövad metodik för att analysera genomförbarhet, resurskrav och förväntade effekter.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)