JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Orbit One dubblar i Kaliningrad

Det har gått tolv år sedan kontraktstillverkaren Orbit One invigde sin fabrik i den ryska enklaven Kaliningrad. Fabriken har nu renoverats vilket fördubblat produktionsytan.

När Orbit One letade en lämplig lokal för en fabrik i Kaliningrad fick företaget tips om en lokal i Slavsk, som ligger nära den Litauiska gränsen. Det visade sig vara ett nedlagt varuhus med vattenfylld källare och en björkskog på taket. År 2004 köpte Orbit One lokalen och det tog drygt två år att i långsam takt renovera den. Sommaren 2006 var arbetet klart.

Nu har den renoverats en andra gång vilket gett dubblerad produktionsyta, effektivare produktionslinjer och nytt logistikcenter. Dessutom har företaget investerat i en ny ytmonteringslina med NXT-maskiner från Fuji plus lodpastaavsyning och kortinspektion från Koh Young liksom 3D-röntgen från Nordson.

– Vår erfarenhet av att tillverka i Ryssland är mycket positiv. Bra samarbete med myndigheter, tillgång till välutbildad personal och ett strategiskt läge vid Östersjön har gjort vår etablering framgångsrik, säger företagets vd Mattias Lindhe i ett pressmeddelande.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)