JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Saab slår ihop EMC-verksamheterna

EMC Services, som ägs av försvarskoncernen Saab, tar över den EMC-verksamhet som finns inom Saab Surveillance i Göteborg. Sammanlagt får den nya enheten 22 anställda.

Det var i september år 2000 som dåvarande Ericsson Saab Avionics köpte EMC Services i Mölndal med sex anställda. Syftet var att bli starkare på den civila EMC-marknaden.

År 2007 flyttades EMC Services till Saab Microwave Systems för att få tillgång till hela Saabs resurser inom EMC-området.

Nu slår alltså Saab formellt ihop EMC Services i Mölndal med EMC-verksamheten från Saab Surveillance i Göteborg. I praktiken kommer personal som arbetar med rådgivning att flytta över till EMC Services medan de som arbetar med provning stannar kvar på Saab.

– Vi kan nu fokusera på morgondagens utmaningar och erbjuda våra kunder ett utökat stöd i deras utvecklingsarbete. Den ackrediterade provningsverksamheten ser vi som en viktig del för att kunna erbjuda en helhetslösning för våra kunder, säger Mats Hanssoni, som är vd för EMC Services, ett pressmeddelande.

Företaget ska inledningsvis satsa på ackrediterad provning av fordon och för det marina området.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)