JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två dagar till årets elektronikmässa

På onsdag och torsdag, den 27 och 28 mars, arrangeras Elektronik 2019 parallellt med Advanced Engineering i nyöppnade Åbymässans lokaler i Göteborg.

Ambitionen hos arrangörerna är att mässan ska vara en mötesplats som driver utvecklingen av avancerad ingenjörs­konst och elektronik framåt. Redan i entrén finns den holo­grafiska mäss­värden Suteki som med hjälp av AI kan svara på frågor som hjälper besökarna att hitta rätt bland de cirka 180 utställarna. Enligt mässan är det världs­premiär för Suteki.

Under de två dagarna bjuds det på lite drygt 45 seminarier på tre scener. Talarna kommer från bland annat Volvo Cars, Siemens, Microsoft och GE. Som vanligt bidrar forsknings­institutet Rise till programmet liksom Chalmers Industriteknik. För den som är nyfiken på möjligheterna med grafen finns innovations­programmet SIO Grafen på plats.

Nytt för i år två startup-ytor represen­terade av Volvo & Stena Center/Chalmers Ventures. Bland annat kommer flera bolag från MobilityXLabs att vara på plats.

För den som känner att programmet är för mastigt kan effektivitets­experten Jan Winstedt vara ett tips. Han håller ett seminarium den 27 mars om hur man får bukt med tidsbristen.

Den 27 mars delas  Inission Innovation Award ut. Samma dag får vi också veta vem som blir Årets elektronikföretag & Årets nyskapade elektronik­företag i Väst­sverige.

Båda dagarna arrangeras kostnads­fria nät­verks­frukostar av Festo, Inission och Volvo i samband med första seminariet

Match Making Arena är en yta där bemannings- och rekryterings­företaget TNG matchar ihop kandidater och företag som söker kompetens samt ger kostnads­fri coaching.

AI Innovation of Sweden kommer att finnas på plats i Business Regions monter. Det går också att bli chippad direkt i handen för den som så önskar.

Vidare finns flera autonoma och elektrifierade fordon på plats i Volvos, Aliquis, Inissions och Alltronics montrar.

Volvo Cars och Volvo AB visar en XC60 och tillhörande trafik­ljus för att kommunicera tekniken runt uppkopplade trafikljus samt Geofencing som en del av arbetet med smarta städer. Dessutom kommer simulering av Geofencing i buss att visas via VR-teknik.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus