JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 21 september 2020 VECKA 39

I slutet av detta år kommer Ouster att ha en produktionskapacitet på ”tusentals” lidar per månad. Detta efter en investering på 60 miljoner dollar i en ny fabrik på hemmaplan i San Francisco.

Därmed har Ouster fått investeringar på sammanlagt 87 miljoner kronor sedan 2017.

Fabriken invigdes med pompa och ståt igår torsdag men har redan startat produktionen så smått med några hundra lidarer per månad. Företaget säger sig ha 400 kunder från 15 branscher.

När fabriken en vacker dag går för full kapacitet kommer den att producera ett inventarievärde på mellan 25 och 50 miljoner dollar per månad. Företaget har 100 anställda men hoppas ha dubbelt så många om ett år.

En lidar ger polära koordinater till reflektiva objekt i omgivningen genom att sända ljuspulser i väldefinerade riktningar och dividera halva ljushastigheten med studstiden.

Sensorn mäter 1 310 720 punkter per sekund fördelade över 16, 64 eller 128 linjer i upp till 360 grader horisontellt.

Ousters sensor är inte en ren lidar utan en hybrid av en sorts svartvit kamera och en lidar. En och samma sensor läser i varje punkt av både ljuspulsens frekvens – det vill säga reflektionen – och ljusstyrkan i en näraliggade frekvens – det vill säga hur ljus den varit om den bara blivit passivt fotograferad. Därmed behövs inte den rumtidskalibrering som konkurrenter som försöker fusionera en separat kamera- och lidaravläsning behöver göra, och som om man får tro Ouster oftast lyckas mycket dåligt med.

Ouster marknadsför sig inte bara mot ADAS och AD utan i likhet med flera av sina konkurrenter även mot drönare, gruvfordon, jordbruksmaskiner, automation, robotar och andra tillämpning som behöver positionering eller 3D-kartläggning.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)