JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testkammare och medicinförpackning prisade

Bluetest och Mevia blev ”Årets Elektronikföretag i Västsverige” respektive ”Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige”. Priserna delades ut i eftermiddags av Elektronikindustriföreningen i Göteborg på branschmässan Elektronik 2017.

För sex år sedan instiftade Elektronikindustriföreningen i Göteborg ett pris med syfte att stärka elektronikföretagens roll för en smart och hållbar samhällsutveckling. För fem år sedan kompletterades det med ett pris för nyföretagande.

Under årens lopp har priserna gått till bland annat HMS Networks, Aqua Robur, Music Machines, Parakey, Sitek, Wyberry, Monivent och Arcam.

Årets pris i klassen för etablerade företag går till Bluetest. Företaget torde vara välkänt för Elektroniktidningens läsare. Bluetest utvecklar så kallade modväxlade kammare som används för att testa luftgränssnittet hos bland annat mobiltelefoner och mindre produkter som kommunicerar trådlöst.

Nyligen lanserades en modell för basstationer och företaget har dessutom breddat kunnandet genom förvärvet av Gefle Testteknik.

Mevia får priset i klassen unga företag och har utvecklat en smart läkemedelsförpackning som ser till att patienterna verkligen tar sina mediciner och dessutom vid rätt tidpunkt. Om man inte tar medicinen på korrekt sätt kan det hända att patienten inte blir bättre och läkaren förstår inte varför det inte sker.

Mevias förpackning kombinerar tryckt elektronik med trådlös uppkoppling och kan bland annat skicka en påminnelse i form av ett SMS till patienten om denne glömt att ta medicinen.

Bilden: Florence Ducler, Mevia, och Robert Rehammar, Bluetest, tillsammans med prisutdelaren Iman Habib från Elektronikindustriföreningen i Göteborg.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus