JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En kajplats för kort och IoT

Distributören Electrocomponents – som äger RS – samlar alla enkortsdatorer, tillhörande mjukvara, uppkoppling och moln plus supporttjänster under namnet Okdo. Anslaget är mer som ett teknikbolag än den klassiska katalogdistributörens.

– Det är ett nytt varumärke samtidigt som vi är en parallell verksamhet till RS och en del av Electrocomponents, säger Richard Curtin som varit med och startat verksamheten.

Enkelt förklarat är Okdo, som ska uttalas OK do, en ny inkörsport för alla som behöver en Raspberry Pi, Beaglebone, Arduino eller någon annan av de enkortsdatorer och utvecklingspaket som finns på Okdo:s hemsida. Totalt handlar det om knappt tusen varianter.

Dessutom går det att hitta tillbehör som skal, sensorer, abonnemang och ett moln; saker som behövs för att sätta ihop en komplett IoT-lösning.

– Sajten ser mer ut som ett teknikföretag med inspirationsfilmer än en traditionell katalogdistributör.

Men precis som hos RS kan man beställa direkt hos Okdo. Faktiskt kommer de flesta av produkterna att finnas på bägge ställena. Plus hos olika lokala distributörer som Okdo samarbetar med

För att underlätta för kunderna säljer Okdo även uppkoppling ihop med AT&T och en molntjänst ihop med belgiska Allthingstalk.

– Det är gratis att testa i 30 dagar. Sedan har vi olika modeller för hur vi tar betalt.

Okdo är tänkt för allt från makers och lärare till entreprenörer och storföretag. Förutom inspirationsfilmer och utbildningsmaterial har Okdo ett supportteam som kan hjälpa till om så behövs.

– Stora delar av det sitter i Malmö och Köpenhamn.

Vill man exempelvis ha hjälp med certifiering eller ta fram en egen variant av ett kort går det att få hjälp. I ekosystemet ingår också kontraktstillverkare. Om det passar kan Okdo sedan ta in produkten i sortimentet för att exempelvis sälja den till makers eller skolor.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)