JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Leverantören: Den fältbaserade avfuktaren är ingen bluff

Jodå, tekniken fungerar. Det hävdar uppsalaföretaget AHT i en kommentar till en rapport som kallar företagets produkt, en avfuktare baserad på en teslaspole, för ”strunt”.

Igår berättade Elektroniktidningen om en kontrovers kring den svenska ambassaden i Vilnius. Ambassaden har installerat en apparat som använder elektriska fält för att avfukta en källare. Men apparaten är verkningslös, enligt en rapport författad av bland annat en tidigare forskare och lärare på KTH.  

Uppsalaföretaget AHT ifrågasätter bestämt att bli utpekat som bluffmakare.

Thomas Lundin

– Jag är helt övertygad om att vår så kallade kapillärbrytande teknik verkligen fungerar där förutsättningarna är de rätta, säger företagets ägare Thomas Lundin.

Enligt Thomas Lundin har AHT en väletablerad position på marknaden och skulle inte kunna ha det om det inte arbetade seriöst.

– Skulle vi göra ett fel så står vi för det och gör om eller ersätter kunden.  Vi har haft installationer där det inte har fungerat och då har vi förstås avbrutit det hela.

Thomas Lundin har ännu inte haft tid att studera rapporten i detalj, men erbjuder sig att samarbeta med rapportens författare om att utreda tekniken ytterligare med tester och mätningar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)