JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Biskop Johan Tyrberg och tidigare finansministern Anders Borg finns bland talarna när AI-nätverket vid Lunds universitet på torsdag arrangerar sin första ”AI-powwow”.

Jo, de kallar faktiskt sin konferens för en ”powwow” för att avdramatisera den. Inbjudan går inte bara till forskare utan även till företag, kommuner, regioner – alla som arbetar med eller kommer att arbeta med AI. De ska samlas för att diskutera de möjligheter och utmaningar som samhället står inför inom områdena artificiell intelligens och maskininlärning.

– Det är viktigt att detta inte får en etikett på sig att vara inåtriktat och bara för akademin. Vi vill ha det från två håll, både från akademin och från andra delar av samhället, säger Johan Wester från Skånekraft, som är den ena arrangören.

Den andra arrangören är AI-nätverket vid Lunds universitet, som har drygt 200 medlemmar. Matematikprofessorn Kalle Åström har varit en av de drivande.

De fysiska mötena kommer att blandas med olika digitala mötesformer. Bland annat ska en protoyp till en ny app provas där man med hjälp av utökad verklighet på ett underhållande sätt ska röra sig i gränslandet mellan det digitala och det analoga.

Bland talarna finns ex-ministern Anders Borg och biskop Johan Tyrberg. Anders Borg är rådgivare åt ett stort internationellt bolag som ligger långt framme inom AI. Johan Tyrberg har lyft frågor om AI inom kyrkan. 

Dessutom kan du höra föredrag från forskare och andra tekniskt inriktade AI-experter.

Under dagen kommer det att finnas sex spår för deltagarna att följa: framtidens sjukvård, industriell transformering, samhällsutmaningar, smarta städer, rekrytering och ”big data”.

AI Nordic Powwow äger rum i övermorgon den 23 maj, och ska bli ett årligt arrangemang,

Läs mer om programmet här: https://nordicpowwow.com
Läs mer om AI-nätverket här: http://aiml.lu.se

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus