JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Linköpingsföretaget Impact Coatings har skrivit avtal med sydkoreanska Hyundai Motor Company. Företagen ska gemensamt utveckla beläggningar för bränsleceller. Samtidigt köper sydkoreanen in sig i det svenska företaget.

Enligt utvecklingsavtalet ska företagen “... gemensamt forska kring och utveckla nya material, processer och utrustning för beläggningar för att applicera på bipolära flödesplattor inom en mängd olika applikationer, inklusive bränsleceller och/eller vätgasproduktion."

Svenska Impact Coatings påstår sig vara ledande leverantör av beläggningslösningar för bränsleceller baserade på PVD (physical vapor deposition).

Hyundai är en av världens största biltillverkare, och företaget satsar stort på utveckling av bränsleceller för både bilar och kommersiella fordon. I ett samarbetsprojekt med bland annat schweiziska H2 Energy ska Hyundai Hydrogen Mobility rulla ut 1 600 bränslecellsdrivna tunga lastbilar från 2019 till 2025.

I det färska avtalet ingår att Impact Coatings etablerar fysisk närvaro i Sydkorea.

I samband med att det nya utvecklingsavtalet har styrelsen i Impact Coatings beslutat om en riktad nyemission om 5 400 000 aktier till Hyundai Motor Company och 3 857 143 nya aktier till Accendo Capital, som ligger i Luxemburg. Teckningskursen är satt till 7,00 kronor per aktie.

Sammanlagt handlar det om cirka 65 miljoner kronor. Betalning kommer att ske under förutsättning att en extra bolagsstämman, den 22 november i år, godkänner den riktade emissionen.

Om allt går i lås kommer Hyundai och Accendo Capital att äga 10,4 respektive 12,0 procent av antalet utestående aktier och röster i det svenska bolaget. Likaså tar en person från Hyundai plats i företagets styrelse.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)