JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

För en knapp månad sedan lanserade svensk-brittiska Uniti sin lilla elbil. Nu avslöjar nyhetssajten Breakit att företaget behöver mer kapital för att överleva.

Av revisionsberättelsen som Breakit tagit del av framgår att bolaget vid flera tillfällen inte betalat skatter och avgifter i rätt tid, att det lämnat in årsredovisningen för sent, att det missat att upprätta kontrollbalansräkning i rätt tid samt att det finns en osäkerhet om företagets förmåga att fortsätta verksamheten.

Det var Schibsted-sajten Bytbil.se som först avslöjade att revisorn hoppat av och dessutom riktade kritik mot bolaget.

Uniti grundades år 2015 med målet att utveckla en liten och billig stadsbil med eldrift. Efterhand har ambitionen skruvats upp och företaget har övergivit den ursprungliga planen att utveckla en så kallad tung fyrhjuling för att istället bygga en vanlig personbil. Förändringen har lett till att kraven på säkerhet ökat liksom att lösningen med en styrspak istället för ratt har fått överges.

För ett år sedan flyttade större delen av verksamheten från Lund till Silverstone i England vilket motiverades med att företaget kunde dra nytta av den lokala kompetensen.

I mitten av oktober lanserades den första modellen som ska komma i produktion i mitten av nästa år. Priset för Uniti One med plats för tre personer och ett 12 kWh-batteri som räcker 15 mil, kommer att vara från 168 000 kronor efter en miljöbonus på 56 000 kronor.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)