JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Tyska Infineon påstår sig vara först med att sätta upp en produktionsprocess för flip-chip-teknik som är speciellt avsedd för fordonsbranschen. Nu släpps den första produkten – en linjär spänningsregulator.

En stor fördel med flip-chip är värmeavgivningen. Eftersom chipet monteras upp och ner i kapseln kommer den del som avger värme att vara närmast mönsterkortet. Det innebär att den termiska resistansen kan minskas med en faktor två eller tre, vilket i sin tur leder till att storleken på komponenten kan minskas signifikant.

När nu Infineon släpper sin första kraftkomponent från den nya produktionsprocessen märks fördelen direkt. Den nya spänningsregulatorn upptar bara 2×2 mm vilket Infineon påstår är 60 procent mindre än motsvarande produkt, fast i annan kapsling. Trots detta är den termiska resistansen densamma.

Den lilla storleken gör att den passar väl i tillämpningar där utrymmet är begränsat, exempelvis i radarenheter och kameror.

Infineon påpekar att de nya kraftkretsarna kommer i kapslar som är konstruerade för och kvalificerade för fordonsbranschen. Företaget har alltså dedicerat en produktionsprocess för fordonsenheter eftersom det inte vill förlita sig på gången att kvalificera befintliga konsument- och industriprodukter.

Den nya linjära spänningsregulatorn – kallad OPTIREG TLS715B0NAV50 – ger 5 V och levererar som mest 150 mA.

Framåt planerar Infineon att lansera flera kraftkomponenter för fordon i den nämnda flip-chip-tekniken. De samlas under familjenamnet OPTIREG och på sikt kommer både switchade spänningsregulatorer och krafthanteringskretsar att ingå här.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)