JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Coronaviruset får allt fler att avstå Barcelona

UPPDATERAD: Om två veckor startar MWC, mobilbranschens jättemässa med 2 800 utställare och 100 000 besökare i Barcelona. Coronaviruset får allt fler företag att hoppa av. Först ut var LG. I fredags följde Ericsson efter och för varje dag som går ökar listan med företag som helt eller delvis avstår mässan.

Intel, Sony, Nvidia och Docomo har meddelat att de inte åker till Barcelona. Ny Teknik rapporterar att de svenska operatörerna Tele2 och Tre avstår mässan.

Andra företag som Telenor, TCL och ZTE strömmar sina pressevent istället för att genomföra dem på plats, rapporterar Techcrunch.

Listan längre för varje dag med tunga namn som Amazon, Facebook och Mediatek.

MWC, eller Mobile World Congress som det tidigare hette, arrangeras av branschföreningen GSMA som gått ut med regler som stoppar deltagare från Hubeiprovinsen i Kina att delta. Övriga personer som varit i Kina måste kunna visa att de varit utanför landet i två veckor före mässan som startar den 24 februari.

Vidare kommer man att kolla kroppstemperaturen på besökarna som också måste intyga att de inte varit i kontakt med någon som smittats av viruset. GSMA uppmanar också besökarna att inte ta i hand.

MWC är ekonomiskt viktig för Barcelona vars näringsidkare uppges dra in över fem miljarder kronor under mässan.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)