JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Embedded World 2020: ”Äger rum som planerat”

Ett sextiotal utställare – merparten av dem stora företag, och antalet fortsätter att växa – kommer inte att dyka upp på inbyggnadsmässan i Nürnberg nästa vecka, med hänvisning till coronoviruset. Arrangören ser dock inga sakliga skäl till att ställa in. 

Varje dag under veckan har det rapporterats nya avhopp från mässan Embedded World, som äger rum i Nürnberg tisdag till torsdag nästa vecka. 

Mässans hållning har hela tiden varit att mässan kommer att äga rum som planerat. Arrangören hänvisar till att detta är i enlighet med de rekommendationer som ges av myndigheter.

Med två undantag har alla de stora distributörerna hoppat av: Arrow, Avnet, Digi-Key, EBV, RS, Farnell, Future och Mouser. Undantagen är Rutronik och Glyn som fortfarande finns kvar på utställarlistan.

En majoritet av de stora hårdvarubolagen uteblir: Analog Devices, Arm, Cypress, Intel, Kontron, Microchip, NXP, Renesas, ST och Xlinx har samtliga hoppat av. Några som uttryckligen meddelat att de kommer att närvara är Texas Instruments, Infineon och Congatec.

Microsoft hoppade av mässan idag. Också molnföretaget Amazon – som även har IoT-hårdvara – har hoppat av.

Bland utvecklingsverktygen tycks avhoppen vara färre. Alla dessa finns exempelvis kvar i utställarkatalogen: Wind River, IAR, Green Hills, Segger, Mathworks och National Instruments.

Här är de avhoppare från mässan som Elektroniktidningen känner till, torsdag klockan 11.00:

Abacus Farnell Rohm
Acal FTDI RS Components
Acconeer Future S.I.E Solutions
Actron Hilscher Schukat
Amazon Insight Tech Spezial Elektronik
AMD Intel Silicon Labs
Analog Devices Kontron Socionext
Arm Microchip ST Microelectronics
Arrow Micron Swissbit
Asus Microsoft Telit
Avnet Mitac Topway LCD
Cypress Mitsubishi Toshiba
Data Modul Mouser TQ Systems
Digi International Nvidia Western Digital
Digi-Key NXP Winbond
EBV On Semiconductor Würth
Elektor Powerbridge Xilinx
EM Rafi Eltec  
Embedded Brain Recom  
Espressif Renesas  

Enligt stickprov är ovanstående namn bortplockade ur utställarlistan, som fortfarande innehåller över 1000 företagsnamn. 

Källan till namnen är tyska tidningen Elektronik Praxis som regelbundet uppdaterar sin förteckning här (länk). Praxis listar även företag som uttryckligen meddelat att de inte kommer att ställa in. Microsoft och Mouser befann sig dock på den listan, men hoppade senare av.

Utöver namnen ovan väntas en handfull företag från den drabbade Hubeiprovinsen i Kina att utebli från Embedded World.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)