JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inställd mobilmässa kompenserar besökare och utställare

Pengarna i fickan eller kredit på 125 procent de tre kommande åren. Det är beslutet från branschorganisationen GSMA som hoppas att MWC21 ska bli större och bättre än tidigare arrangemang.

Den jättelika mobilmässan i Barcelona, som lockar över 100 000 besökare, var den första större teknikmässan som ställdes intill följd av coronapandemin. Beslutet blev oundvikligt när Ericsson, Nokia och en rad andra av de största utställarna hoppade av en efter en.

Arrangörerna siktar nu mot 2021 och hoppas såklart att utställare och besökare ska komma tillbaka. För att kratta manegen får alla besökare som köpt inträdesbiljetter tillbaka sina pengar.

Utställarna får två val, antingen får de pengarna tillbaka eller så får den en kredit på 125 procent – räknat på den summa de bokat för i år – att använda de kommande tre åren. I praktiken innebär det att 65 procent kan användas nästa år, 35 procent år 2022 och 25 procent år 2023.

Det finns dock ett tak på 5 000 pund för att få tillbaka 100 procent. Har företagen spenderat mer på mässan får de tillbaka 50 procent upp till maximalt 150 000 pund.

Arrangörerna räknar med att mindre och nystartade företag väljer kontantalternativet medan de större tar rabatten på framtida mässor.

Tilläggas kan att de företag som hoppade av innan mässan blåstes av, som Ericsson och Nokia, inte kan välja kontantalternativet.

Dessutom avstår arrangörerna från att höja priserna utan kör vidare med 2019 års nivå.

MWC 2021 arrangeras den 1 till 4 mars 2021.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus