JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inission ändrar på chefsnivå

För knappt ett år sedan köpte kontraktstillverkaren Inission Västeråsföretaget Sweco Elektronik, vars dåvarande vd Mikael Helin tog över som vd på nybildade Inission Västerås. Nu tar han steget att bli tillförordnade finanschef för hela Inissionkoncernen, medan Johan Swärd blir vd för Inission Västerås.

Johan Swärd tar över som vd för Inission Västerås från den första april. Närmast kommer han från vd-stolen på Transtronic, som utvecklar och tillverkar elektronik inom bergborrindustrin. Tidigare har han bland annat arbetat på ABB Robotics Västerås.

Johan Swärd

– Mina stora bidrag som jag tar med mig i rollen som vd för Inission Västerås är att jag har erfarenheten av att driva en verksamhet som både utvecklar och producerar elektronik. Jag har därmed förståelsen för elektroniktillverkning och vilka utmaningar som kunderna står inför. Jag är också van att se både strategiskt för framtiden men även att ta beslut i vardagen för att få ett företag att fungera, säger Johan Swärd i ett pressmeddelande.

Mikael Helin – som nu blir tillförordnade CFO för hela Inissionkoncernen – hamnade på Inission i och med att kontraktstillverkaren köpte Sweco Elektronik i maj förra året. Den affären var ett led i Inissions strategi att öka sitt kunnandet inom elektronikutveckling.

Vid förvärvet var Mikael Helin vd på Sweco Elektronik, och i och med förvärvet blev han vd för det nybildade företaget Inission Västerås.

Elektronikkonsulten Sweco Elektronik hade sina rötter i Japs Elektronik, en elektronikkonsult i Västerås som drog igång redan år 1987.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)