JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allt du behöver för att bygga en ventilator

Medtechjätten Medtronic släpper nu designunderlagen till Puritan Bennett 560 så att alla som vill börja tillverka ventilatorer snabbt ska komma igång.

Den begränsade tillgången på intensivvårdsplatser med ventilatorer – även kallade respiratorer – som kan hålla andningen igång på svårt sjuka coronapatienter är flitigt omdebatterat.

Även om tillverkare som Getinge och Medtronic skruvat upp produktionstakten överstiger efterfrågan tillgången. Många försöker hjälpa genom att dra igång produktion inklusive biltillverkare som Ford, GM och Tesla.

I fredags erbjöd Texas Instruments svenska kontor konstruktionsstöd och provexemplar av komponenter (länk) till företag som vill starta utveckling av ventilatorer.

Medtronic, med större delen av verksamheten i USA men med huvudkontor på Irland, släpper nu konstruktionsunderlagen och inom kort även mjukvaran till en av sina äldre modeller. Det handlar om ventilatorn PB560 som är mobil och lanserades 2010. Den kan användas både i hemmet och på sjukhus.

Företaget har samlat informationen på webbsidan openventilator som du hittar här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)