JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Epishine expanderar i Linköping

För Epishine – som utvecklar organiska solceller – är 2020 året då företaget planerar att börja rulla ut små tryckta solceller i större volymer. I expansionsplanen ingår även en flytt till större lokaler och nyanställningar.

Epishines får symbolisera en solskenshistoria i dessa virustider. När många andra företag – små som stora – lider av en förlamad värld visar det lilla Linköpingsföretaget energi, även om det också sannolikt känner av vad som sker runtomkring.

Epishine utvecklar organiska solceller som kan använda ljus både från inomhusbelysning och från solen. Företaget håller till i Ebbepark i Linköping, där det finns avancerad utrustning för tryckt elektronik som det använder. Likaså har företaget egen utrustning som används för att utveckla och tillverka solcellerna.

Just nu arbetar Epishine med att öka produktionen, med nyinstallerade maskiner. Och efter sommaren ska företaget flytta till större kontorslokaler inom Ebbepark.

Mattias Josephson

– Det är en mellanlandning som är cirka 100 kvm större än idag, i samma hus, skriver Mattias Josephson, vd på Epishine till Elektroniktidningen.

I och med flytten ska företaget börja anställa. Planen är att utöka med cirka tio personer.

Epishine ser behov av att addera flera olika kompetenser. Det handlar enligt Mattias Josephson om personer med kunskap inom allt från forskning- och utveckling till sälj och marknadsföring.

Ebbepark som Epishine just nu expanderar inom är en tillväxtmiljö som det kommunägda bolaget Sankt Kors utvecklar. En grundtank är att olika verksamheter ska kunna dela på både utrustning och kompetens.

– Vi ser att vår tanke om att kombinera flexibla kontorsmöjligheter med mindre produktionsenheter som fler företag kan dela på fungerar väl, säger Ulrika Backlund på Sankt Kors i ett pressmeddelande och addarar:

– Vi ser även fram emot att kunna välkomna ännu fler spännande företag under nästa år då de första av de nya byggnaderna i Ebbepark är klara.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)