JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gratis från Arm för dig som är startup

Brittiska Arm knackar nu på hos startuppföretag och erbjuder en korg med gratisprodukter för utveckling av processorer inom företagets cpu- och gpu-familjer.  

I korgen ligger IP-kärnor, utvecklingsverktyg, utbildning och stöd för experiment, konstruktion och provtillverkning av kisel – allt är gratis. Det här är en vidareutveckling av ett program som Arm redan kör, som heter ”Arm Flexible Access”, nu med tillägget, ”for Startups”.

När chipet en vacker dag blir skarpt börjar Arm – förstås – att ta betalt. Men som företaget påpekar är sponsringen av de första stegen ett sätt att minska risken om projektet misslyckas.

Erbjudandet omfattar riscprocessorfamiljerna Cortex A, R och M och gpu-familjen Mali.

Arm har tagit in en partner som begriper sig på startupper, inkubatorn Silicon Catalyst som specialiserar sig på just kiselföretag.

För att kvalificeras för gratiskorgen ska du vara ”early-stage”, vilket definieras som att du har mindre än fem miljoner dollar i finansiering.

Arm rapporterar att det just nu finns många spännande startups inom autonoma fordon, IoT och Edge-AI.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)