JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo Cars bidrar till utvecklingen av hållbara städer

Volvo Cars har klivit in som ny partner i Johanneberg Science Park. De två har tecknat ett avtal som syftar till att skapa en hållbar stadsutveckling och som ska bana väg för en västsvensk bilindustri i framkant. Tillsammans ska de bland annat utveckla och testa nya mobilitetslösningar i samverkan med till exempel bygg- och bostadsbolag, akademi och offentliga aktörer.

Johanneberg Science Park utforskar sedan tidigare nya sätt att bo, leva och arbeta som kan minska det totala klimatavtrycket. Det sker inom projekt som exempelvis HSB Living Lab, Riksbyggens brf Viva och EU-projektet IRIS Smart Cities.

– Idag är transport och mobilitet ett måste att ha med i planeringen av nya byggprojekt och frågor som gemensamma bilpooler och elektrifiering av fordonsflottan är högaktuella, säger Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park, i ett pressmeddelande och adderar:

– Därför är det så värdefullt för oss att få med Volvo Cars som en aktiv samarbetspartner, som ytterligare kan stärka oss i vår ambition att bli Sveriges ledande samverkansarena för framtidens hållbara samhällsbyggnad.

Teknikparken ligger på Chalmers campus vid Johanneberg. Den är grundad och ägd av Chalmers tillsammans med Göteborgs Stad.

För tillfället har Johanneberg Science Park 17 partners. Volvo Cars är ny, dessutom ingår ytterligare 15 privata företag samt Västra Götalandsregionen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)