JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Japansk batteritillverkare startar bolag i Sverige

GS Yuasa har öppnat ett kontor med tillhörande lager i Jönköping. Därmed får kunder i Norden och Baltikum kortare ledtider, lokal support och kan beställa mindre kvantiteter.

Den nya distributionscentralen kommer lagerhålla och erbjuda alla GS Yuasas produktserier, både bly- och litiumjonbatterier. Dessutom finns personal som kan hjälpa till med tekniska frågor liksom säljare.

Batterierna används bland annat till bilar, motorcyklar och inom industrin.

­– Vi har sett en kontinuerlig tillväxt i regionen de senaste åren – med basen i Jönköping kommer vi bättre kunna förse regionen med vår ledande batteriteknologi genom att öka tillgängligheten och förkorta ledtiderna, säger James Hylton på GS Yuasa i ett pressmeddelande.

Företaget har hanterat ett mindre antal kunder direkt från Storbritannien medan Batteripoolen, som ingår i OEM, har stått för större delen av försäljningen i Sverige och Finland.

– Batteripoolen kommer att fortsätta jobba med sina kunder, parallellt med det ska vi sköta vissa direktaffärer själva, säger Sedat Kantur som är sälj- och marknadschef på det svenska kontoret till Elektroniktidningen.

Potentiella kunder kan vara de stora fordonstillverkarna som Scania och Volvo liksom andra företag i Norden och Baltikum med större volymer.

– Vi har premiumprodukter, vi konkurrerar inte med lågprismärken, säger Sedat Kantur.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)