JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stororder på svenska beröringsfria hissknappar

Tusentals hissar i i Kina ska innan årets slut utrustas med en beröringsfri holografisk knappsats från svenska Neonode. 

Neonode har fått två beställningar på holografiska gränsnsitt till hissar. Den ena från Yesar Electronics i Shanghai och den andra från Easpeed i Anhui. Båda företagen kommer att uppgradera hissar i Kina med Neonodes holografiska lösning innan årets slut.

Syftet med att ta bort den fysiska kontakten med hissknapparna är att minska kontaktsmitta vilket blivit högaktuellt med coronapandemin. Det är oklart om knappsatser bidrar signifikant till spridningen av just coronaviruset, men för andra sjukdomar är smitta av detta slag väl belagd.

Neonodes lösning för beröringsfri pekteknik bygger på att koordinater räknas ut från hur ett nät av ljusstrålar bryts av fingrarna. Ljusstrålarna projiceras i ett plan. I samma plan projiceras en holografisk bild av tryckknapparna.

Yesar planerar även att utrusta kiosker och speltillämpningar med beröringsfria gränssnitt,

– Vi ser en enorm efterfrågan på våra holografiska lösningar inom flera produktkategorier. Neonodes touchsensorer är en nyckelkomponent i förverkligandet av dessa futuristiska produkter, säger Yesars vd Darcy Shi.

I hissar konkurrerar Neonodes pekteknik bland annat med röstgränssnitt, med närhetssensorer och med gränssnitt som utnyttjar en app på passagerarens egen telefon.

Neonode påpekar att det är dess lösning som mest liknar vad hisspassagerare redan är vana vid.

Easpeeds vd Dong Cheng Han håller med.

– Neonodes peksensor är helt unik jämfört med allt annat vi sett.

Elektroniktidningen intervjuade nyligen Neonode om hur coronapandemin ökar intresset för företagets beröringsfria pekteknik.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)