JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Under hösten kör konsultbolaget Motion Control två tioveckors YH-kurser. Den ena handlar om analogteknik och den andra om sensorer och signalbehandling.

Yrkeshögskolan bedriver praktiskt inriktade utbildningar liksom enstaka kurser och är avsedd för dem som vill skaffa sig en utbildning för ett visst yrke, men också för dem som redan är yrkesverksamma och vill lära sig mer om ett visst ämne.

De två kurserna om analogteknik och sensorer faller i den senare kategorin. Kurserna ger högskolepoäng och liksom möjlighet att söka studiebiderag.

Formellt är EC Utbildning i Malmö arrangör, medan Motion Control i Västerås står för undervisningen.

– De passar korttidspermitterade, arbetslösa eller de som precis har avslutat tidigare studier. Alla som vill öka sin kompetens inom området, skriver Anders Sjöberg på Motion Control till Elektroniktidningen.

Ansökan ska vara inne senast 7 september och kurserna startar den 21 september. Större delen av undervisningen strömmas över nätet men analogkursen har några enstaka labbar i Västerås. Bägge kurserna är på 120 studietimmar med två till tre undervisningstillfällen per vecka.

Analogkursen:
• Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetens att utifrån specifikation kunna välja lämpliga sensorer, konstruera givarelektronik och analoga filter, hantera simuleringsprogramvara, konstruera digitala filter samt genomföra digitala signalbehandlingar enligt ingenjörsmässiga riktlinjer. (länk)

Sensorkursen
• Kursen i analogteknik avhandlar kretsteori, strömförsörjning, simulering och filter samt mätteknik och instrumenthantering. (länk)

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)