JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

De två svenska företagen Soltech och Powercell har ingått ett färskt nordiskt samarbetsavtal. Målet är att gemensamt utveckla stationära energilösningar baserade på företagens produkter inom bränsleceller och solenergi.

Soltech utvecklar och säljer kompletta lösningar där solceller integreras i tak och fasader. Företaget påstår sig vara Sveriges ledande leverantör av energilösningar baserade på solenergi.

Nu har Soltech och bränslecellsföretaget Powercell ingått ett avtal som syftar till att utveckla en lösning som lagrar solenergi. Tanken är att överskottsenergin från solceller ska användas för att tillverka vätgas. På så sätt kan energin från solcellerna lagras för att vid behov åter omvandlas till elektricitet med hjälp av bränsleceller.

Närmast ska företagen genomföra en förstudie som syftar till att utreda om solenergi i kombination med vätgaslagring och bränsleceller kan lösa den småländska kabeltillverkaren Amokabels effektproblem. Idag har Amokabel problem med effektbrist i det befintliga elnätet.

Soltech är en koncern med flera dotterbolag och en aggressiv förvärvsstrategi inom solenergi samt branscher som tak, fasad, batteriladdning och el. Soltechkoncernen bevakar även bolag som utvecklar smarta energilösningar för kontroll och styrning.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus