JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Uppsalaföretaget Piezomotor – som utvecklar starka mikromotorer baserade på piezoelektriska material – tar ytterligare ett steg i sin strategi att synas brett. Nu avslöjar företaget att det håller på att utveckla en minimotor för konsumentelektronik. Prototyper finns framme.

Förra året tog Anders Kottenauer över vd-stolen på Piezomotor. Han kom då från Laird, där han arbetat med kunder inom bland annat telekom och medicinteknik. Som ny vd var uppgiften uppskalning.

Nu avslöjar Piezomotor att företaget jobbar med att ta fram en motor för konsumentelektronik. Det är förfrågningar från flera mobiltelefontillverkare och deras underleverantörer, som lett till att företaget under 2020 börjat utveckla en motorteknik för extremt små utrymmen i bärbar konsumentelektronik, exempelvis mobiltelefoner. Prototyper finns på plats, meddelar företaget.

– Vi breddar vår verksamhet bortom våra befintliga plattformar Piezo LEGS, Piezo LINK och Piezo WAVE. Vi har expertisen och teknologin för att ta fram extremt små motorer med unika egenskaper, säger Anders Kottenauer i ett pressmeddelande.

Företaget är dock tydligt med att det inte planerar att etablera en egen produktionskapacitet för den nya motorn. Istället grundar sig affärmodellen på partnerskap och licensiering, eftersom den anses snabbt kunna skapa värde för företaget.

Enligt pressmeddelandet talar Piezomotor just nu med flera aktörer på marknaden om kommersialisering.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)