JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Kanadensiska Ynvisible, som storsatsar på att trycka elektronik på rulle i Linköping, har levererat sina första kommersiella stora displayer. Kunden heter Pickletech, och produkten är större och billigare resultattavlor för olika typer av turneringar och evenemang.

Pickletech är ute efter att ta fram stora batteridrivna men samtidigt billiga bärbara resultattavlor. En första prototyp byggde företaget kring E-papper och LED:ar. Konstruktionen föll dock på att den blev för effektslukande när displayen skulle presentera ett läsbart resultat i solljus, likaså blev den för dyr att producera i stora storlekar.

Istället vände sig Pickletech till Ynvisible för att få hjälp med sin design. Nu tillverkas de första skräddarsydda displayerna i den 13 meter långa tryckpress som Ynvisible fick vid köpet av Linköpingsföretaget Consensum Production förra sommaren.

De tryckta displayerna är enligt Pickletech sju gånger större än den tidigare designen, samtidigt har kostnaden sjunkit med hela 60 procent jämfört med de betydligt mindre skärmarna. I den kostnadskalkylen inkluderar företaget allt från design och framtagning av prototyp till initial produktion.

– Presentationen på skärmarna är också mycket mer visuellt tilltalande jämfört med E-papper. Övergången från ett nummer till ett annat är mjuk, utan att blinkningar som uppstår i samband med Epappersteknik, förklarar Jarick Rager, Pickletechs ägare, i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)