JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NEC gör öppen 5G-radio med Analog Devices

Baserat på radiokretsar från Analog Devices ska NEC:s telekomdivision utveckla en 5G-radio med massiv mimo och digital lobstyrning för O-RAN. Arbetet görs på uppdrag av den japanska operatören Rakuten som byggt sitt nät enligt den öppna och virtualiserade mobilarkitekturen.

För ett år sedan lanserade ADI den fjärde generationen av sina transceivrar för radiobasstationer i mobilnät (länk). Den har fyra individuellt styrda differentiella sändare och lika många individuellt styrda differentiella mottagare. Likaså finns två så kallade observationsmottagare med två ingångar vardera.

Kretsen är direktkonverterande och klarar frekvenser upp till 6 GHz med en maximal bandbredd på 200 MHz. Den stödjer både FDD- och TDD.

I slutet av sommaren annonserade Analog Devices ett liknande samarbete med Intel kring radioprodukter för Open RAN. Även det samarbetet utgår från ADI:s radioplattform medan Intel bidrar med programmerbar logik i form av Arria 10.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus