JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Göteborgsföretaget Powercell Sweden – som utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar – får sin tredje order från Bosch i år. Denna gång beställer Bosch bränslecellsstackar för 9,7 miljoner kronor.

I april förra året blev det officiellt att Powercell och tyska Bosch skrivit ett avtal om att gemensamt vidareutveckla det svenska företagets bränslecellsstack S3 för fordonsbranschen. Den ska användas i personbilar, lastbilar och bussar.
Avtalet har mynnat ut i att Powercell under detta år vid tre tillfällen fått order på bränslecellsstacken S3 från Bosch.

Totalt handlar det om 47,2 miljoner kronor. Det första tillfället var i mars, på 11.5 miljoner kronor, det andra i juni, på 26 miljoner och nu återigen ett på 9,7 miljoner

I samband med det nämnda avtalet i april betalade Bosch även 50 miljoner euro (ca 530 MSek) för en licens som ger företaget exklusiv rätt att tillverka och sälja den nya och förbättrade versionen av S3 till personbilar, lastbilar och bussar. Planen är att Bosch på sikt ska börja tillverka S3 och då även betala en royalty för varje såld produkt.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus